078 - 699 9144

WAT ZE ZEGGEN.

Verhalen om trots op te zijn.

De VvE St. Jorisplein te Ridderkerk is een wooncomplex gelegen in hartje Ridderkerk boven een druk bezocht winkelcentrum. Op dit moment is ongeveer 2/3 van de appartementen is in handen en 1/3 in eigendom van een woningcorporatie.

Vraagstelling

Samenwerken met het bestuur en pro-actief meedenken is concreet de vraagstelling van de Algemene Ledenvergadering Sint Jorisplein te Ridderkerk aan Fémur Beheer.

Oplossing

Door middel van transparante beheersoftware en regelmatig bestuursvergaderingen te organiseren zijn de lopende zaken gemakkelijk voor iedereen te volgen. Daarnaast worden tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering concrete voorstellen gedaan ten behoeve van klein- en groot onderhoud en bijvoorbeeld energiebesparingen. Hiermee wordt er op een efficiënte manier het gebouw onderhouden door het bestuur, beheerder en bewoners.

Sinds ruim acht jaar is Fémur Beheer onze beheerder. De samenwerking is erg goed, waarbij de professionaliteit van de medewerkers  opvalt. Financieel, technisch en ook (tot ingewikkeld) juridisch advies; je kunt het niet bedenken of Fémur is in staat ons daarbij te helpen. Altijd vinden zij een oplossing om een probleem op te lossen. Als het bestuur met oplossingen komt, passen zij zich daarbij aan. Met de helpdesk is er een korte lijn, met behulp waarvan eventuele problemen vaak snel opgelost worden. De samenwerking wordt elk jaar in de ALV geëvalueerd, en tot tevredenheid van de bewoners elk jaar weer voortgezet.”

VvE St. Jorisplein te Ridderkerk

VvE Schubertplantsoen/Paganinidreef te Voorschoten heeft in totaal 91 woningen.

De huidige bestuurder ervaart de samenwerking tussen hem en de beheerder als volgt:

‘Onze ervaringen met Femur Beheer zijn zeer goed’

Femur Beheer is altijd op zoek naar de juiste oplossing voor zowel grote als kleine problemen, en op een correcte en duidelijke manier word er gecommuniceerd met de bewoners en bestuur.

“Kortom een fijn bedrijf om mee samen te werken.”

Wij als kleinschalige VVE in Voorschoten werken graag nog jaren samen!’

Rob Stikkelorum

Bestuurder VVE Paganinidreef/Schubertplantsoen te Voorschoten

Vraagstelling

VvE Schubertplantsoen/Paganinidreef heeft 91 appartementen. Femur Beheer voert het financieel beheer uit voor deze Vereniging van Eigenaren en ondersteunt daarnaast op het technisch gebied.

Er is gebleken dat er problemen zijn ontstaan in de spouwmuren door het verhoogde grondwater en de dichtgezette open stootvoegen. Hierdoor is het vocht naar binnen geslagen wat tot schimmel en andere beschadigingen leidden in diverse appartementen van de VvE.

Oplossing

Femur Beheer heeft na een aantal reparatieverzoeken direct contact opgenomen met het bestuur om het probleem voor te leggen. Aan de hand hiervan is er een onderzoek uitgevoerd door een daartoe gespecialiseerd bedrijf. Zij zijn ook met een oplossing gekomen. Inmiddels is het probleem opgelost door de kruipruimtes te voorzien van een folie en de gevel te voorzien van open stootvoegen.

VvE Paganinidreef/Schubertplantsoen te Voorschoten

VvE Brinkhof is als Vereniging van Eigenaars een vrije jonge (bouwjaar 2006) in onze portefeuille en is gevestigd midden in het centrum van Zoetermeer.

Het dagelijks bestuur wordt gedaan door een drietal personen, de administratie ligt bij Fémur Beheer. Bij sommige bouwkundige zaken schakelt het bestuur de kennis en ervaring van ons kantoor in.

Vraagstelling

De Vereniging van Eigenaars Brinkhof heeft verschillende uitdagingen gekend en onze expertise dan ook meer nodig gehad dan anderen. In samenwerking met het GIW zijn er diverse oplevermankementen opgelost. Ook is de splitsingsakte vrij complex, waardoor er in het verleden bij andere beheerder verkeerde verdeelsleutels is gehanteerd. Dit heeft voor veel verwarring gezorgd bij de eigenaars. Fémur Beheer heeft dit verder uitgewerkt en toegelicht op de ledenvergadering. Ook is er zorg voor gedragen dat de onjuiste in rekening gebrachte bijdrages zijn gecorrigeerd.

Oplossing

Namens VvE Brinkhof, Zoetermeer:

Goede begeleiding van V.v.E. belangen!

Prima uitleg bij vergaderingen m.b.t de jaarrekening en andere financiële zaken.
Alle cijfers, verslagen, notulen e.d. terug te zien in Twinq.
Er wordt goed meegedacht, ook bij onvolkomenheden en conflicten.
Financiële verantwoordelijkheid blijft bij de V.v.E m.b.t. betalingen door middel van dubbele tekenbevoegdheid.
De betaalrekeningen worden goed gecontroleerd op onvolkomenheden.

Roel Wijma

Roel Wijma

VvE Brinkhof Zoetermeer

Fémur VvE Beheer beheert in Rotterdam onder andere Vereniging van Eigenaren Princenstaete. Al langere tijd leiden wij het financieel en administratief VvE Beheer in goede banen. Daarnaast zetten wij onze kennis en vaardigheden in om het bestuur bij hun dagelijkse taken zo goed mogelijk te begeleiden.. Voor VvE beheer in Rotterdam kunt u dus ook bij Fémur Beheer terecht. 

Vraagstelling

De VvE in Rotterdam zocht naar een solide partij met een goede backoffice gespecialiseerd in administratief en technisch VvE beheer. Het is een groot appartementencomplex met vele bewoners dus het is essentieel dat alle activiteiten goed en op tijd uitgevoerd worden. 

Oplossing

Fémur Beheer zet al langere tijd al hun kennis en vaardigheden in om het financiele en administratieve beheer van VvE Princenstaete goed te regelen. Dit resulteert in een zeer tevreden VvE. De secretaris van de VvE in Rotterdam beschreef Femur Beheer als:

 “Een professionele pro-actieve beheerder voor een goede prijs / kwaliteitsverhouding!!”.

VvE Princenstaete te Rotterdam

VvE Kardoen- Kervel- en Komijnhof bestaat uit 3 appartementencomplexen. De VvE telt 71 leden en 81 appartementen. De gezellige buurt en (vaak) vriendelijke burenrelaties maken het tot een zeer gezellige plek om te wonen. Het enige wat nog beter kon was het VvE beheer voor de appartementencomplexen in Hoogvliet.

Vraagstelling

De VvE in Hoogvliet was al langere tijd van plan om over te stappen van VvE beheerder. Toen de vorige VvE beheerder failliet werd verklaard zijn ze actief op zoek gegaan naar een nieuwe VvE beheerder. Femur VvE Beheer viel direct een aantal punten op.

Het groot onderhoud was niet / nauwelijks uitgevoerd
De aannemer die de vorige VvE beheerder in Hoogvliet de klus had toevertrouwd hield zich niet aan de afspraken. Door de periodieke controles niet, of niet goed uit te voeren, waren de appartementencomplexen enigszins verwaarloosd.

De activiteiten waren niet inzichtelijk
De activiteiten van de vorige VvE beheerder in Hoogvliet waren niet inzichtelijk. Tevens was de administratie niet optimaal toegankelijk voor de VvE. Door dit gebrek aan transparantie was het vertrouwen in de VvE beheerder al sterk afgenomen.

Na de inventarisatie is de VvE akkoord gegaan met het aanbod van Femur Beheer. We zijn direct aan de slag gegaan met de zaken op orde brengen.

Oplossing

Vanaf het begin zijn we open en transparant te werk gegaan. Hierdoor is de samenwerking tussen de VvE en Femur VvE Beheer optimaal. We hebben sinds het begin van de samenwerking veel verbeteringen weten te realiseren.

Het groot onderhoud
Groot onderhoud heeft directe invloed op de waarde van het appartementencomplex en dus op de waarde van uw appartement. Het groot onderhoud bij de VvE was erg verwaarloosd en daar moesten we dus actief en doelgericht mee aan de slag. Femur VvE Beheer heeft suggesties aangedragen voor een nieuwe aannemer. Uiteindelijk is de VvE in zee gegaan met een zeer betrouwbare aannemer die zijn werk serieus neemt. Om zeker te zijn dat het onderhoud niet weer verwaarloosd wordt, voeren we strenge technische controles uit.

Transparantie in de administratie
Femur VvE Beheer heeft de administratie inzichtelijk gemaakt voor de VvE in Hoogvliet. Er wordt duidelijk aangegeven in de ledenvergadering waar men zijn bijdrage voor betaald en wat het bestuur voor plannen heeft aan onderhoud. Ook houdt de beheerder goed rekening met de financiele mogelijkheden en kan zo alle plannen ook uitvoeren zonder dat er problemen ontstaan op individueel niveau. De leden van de VvE weten waar ze naar toe werken en dat wekt vertrouwen, beide kanten op.

Reactie van een bestuurder

“Het beheer door Fémur verloopt prima. Met alle medewerkers is het contact goed. Er wordt regelmatig overlegd, als iets niet duidelijk is word gebeld voor opheldering. De beheerder denkt ook zeer actief mee voor oplossingen. VVE Kardoen- Kervel- en Komijnhof te Hoogvliet.”

 

VvE Kardoen-, Kervel-, Komijnhof in Hoogvliet

Vereniging van Eigenaars Jonkerbos is een wooncomplex gelegen in de wijk Meerzicht(wijk 15) in Zoetermeer. Het complex bestaat uit 249 woningen, verdeeld in 2, 3, 4 en 5 kamer appartementen.

Het complex is gebouwd in 1972. Tot medio 1997 waren de appartementen in handen van een woningcorporatie. Op dit moment is het merendeel van de appartementen eigendom van de bewoners.

Vraagstelling

Probleem

Acute continuïteitsproblemen na het faillissement van de bestaande VvE beheerder.

Oplossing

Gerichte projectaanpak, waarbij in nauwe samenwerking met het bestuur in eerste instantie de continuïteit is gewaarborgd door het overnemen van de administratie en verzorgen van de incasso’s en betalingen. In de tweede fase is stap voor stap het operationeel beheer opgepakt. Aandachtspunten hiervan zijn het achterstallig debiteurenbeheer, het actualiseren of entameren van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP).

“Na een noodgedwongen overstap waren wij (VvE Jonkerbos) positief verrast door de voortvarendheid waarmee puin geruimd werd. Daarnaast is de servicedesk zeer correct en slagvaardig. Kortom, het bestuur is prima te spreken over de samenwerking, maar ook de bewoners zijn positief over de respons en het luisterend oor dat ze krijgen van Fémur Beheer”, aldus het bestuur van VvE Jonkerbos.

VvE Jonkerbos 2 t/m 252 te Zoetermeer

Wij, de VVE Bredevoorde  10-62 te Rotterdam, zijn sedert mei 2011 met volle tevredenheid klant bij Femur Beheer. Toen onze oude beheerder abrupt de dienstverlening wegens omstandigheden besloot stop te zetten moesten we snel schakelen. We hebben op advies van een andere VvE gekozen voor Femur Beheer en tot op de dag van vandaag geen spijt.

Zij hebben vanaf dag 1 direct voor ons klaar gestaan en ons met alles geholpen en dit is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. Zeer korte lijnen en alles is bespreekbaar.

Gewoon doorgaan zo! 

Vraagstelling

Toen onze oude beheerder abrupt de dienstverlening wegens omstandigheden besloot stop te zetten moesten we snel schakelen en per direct vervanging zoeken.

Oplossing

Op advies van een VvE naast ons snel gekozen voor Femur Beheer. Binnen enkele weken was alle papieren rompslomp geregeld, technische zaken in kaart gebracht en draaiden we weer als van ouds.

Ria Schouten

Bestuurder, VvE Bredevoorde 10 t/m 62